Hälleforsnäs

Hälleforsnäs

 

Kommunens tredje största ort med ca 1800 invånare. Orten har sitt ursprung i vattenkraft och järnhantering . Avstånd till Eskilstuna och Katrineholm c:a 30 km. Närmaste stad är Flen, c:a 15 km.

Sedan brukets avveckling har lokalerna sanerats och renoverats och används idag som teater, konstnärsby, museum, galleri, turistbyrå,resaurang Bruksrestaurangen, Pizzeria 500 grader samt nyckelgym och paddelbanor. I den unika Kolhusteatern spelas ofta teater och här ordnas både vernissager och utställningar. Vid bruket ligger även Sveriges förnämsta exempel på herrgård som är uppförd i nygotisk stil. Intill ligger den vackra Brukssjön som under sommaren är en populär badplats.

I Hälleforsnäs består serviceutbudet bland annat av förskola, låg och mellanstadieskola, dag- och fritidshem, bibliotek, livsmedelsbutik, post,  matservering . Här finns goda kommunikationer med tåg och bussar. Ett rikt föreningsliv, till exempel en museiförening, musikförening och teaterförening.

I våra fastigheter finns bl.a. Tandläkare och Distrikssköterskemottagning, hårfrisör, tapetserare, butiker för barnkläder och loppis.

 

 

Lediga objekt i Hälleforsnäs just nu

Det finns för tillfället inga lediga lägenheter i Hälleforsnäs

Webbplats utvecklad av Trinax AB